ידע זה כוח
כל מנהל המכבד את עצמו וכל מי שעוסק בתחום הניהול בכלל יודע כי עליו לשפר את יכולותיו מעת לעת ועל כן אנשים אלו בוחרים להירשם לקורס ניהול ידע. קורסי ניהול ידע מתחלקים לסוגים שונים וביניהם: קורס ניהול ידע ממוקד וקורס ניהול ידע מורחב. כידוע לכל – ” ידע זה כוח” ולכן ניהול יעיל יותר של ארגון מבחינת הידע יכול להוות מפתח עיקרי להצלחתו של כל ארגון.
תורת ניהול הידע עוסקת בידע הקיים בכל ארגון וביצירת ידע חדש, בין אם מדובר על ידע גלוי או ידע סמוי. כמובן שהחשיבות הרבה ביותר דנה בידע הסמוי מן העין שנמצא בין האנשים שבאים במדע עם הארגון כגון עובדים או ספקים. כאשר משוחחים על ניהול ידע צריך לדעת שאנו עוסקים בקשת רחבה מאוד של תחומים וביניהם: חינוך, הדרכה, מיחשוב וכו’.
מטרת קורס ניהול ידע
מטרתו העיקרית של קורס ניהול ידע היא הקניית מיומנות וכלים פרקטיים ככל הניתן כדי לנהל את הידע בארגון.
בין הנושאים הנלמדים בקורס ניהול ידע:
- ניהול הידע בארגון
- אסטרטגיה עסקית
- אסטרטגיות עיסקיות
- הובלה וניהול פרוייקטים
- הפקת לקחי עבר במבט לעתיד
- יחסי מנהל-עובדים
- משפט ואתיקה
- ניהול איכות
- סדנאות
- פרוייקט ייעוץ
- שימוש ותחזוקת נתונים, מידה וידע והטיפול בהם
- תמיכה בידע
- תרבות ארגונית
מומלץ לקרוא על התכנית לניהול ידע ולמידה ארגונית באתר משרד הרווחה.
משך זמן לימודי ניהול ידע
משך הלימודים הוא 60 שעות לימוד, מתוכן 4 שעות ייעוץ חינם.
קבלת תעודה והסמכה בסיום הקורס
ניתן לקבל תעודת “מידען מוסמך” בתום הקורס על פי בחירה. אם אתם רוצים לקרוא עוד על תפקיד מנהל הידע, מומלץ להכנס למאמר באתר רום. לעיתים ניתן לקבל הכרה בחלקים מהקורס כנקודות זכות לתואר ראשון (B.A) במדעי הרוח.
שכר מנהל ידע
מנהל ידע מתחיל יכול להרוויח 6,000 ש”ח. מנהל ידע מתקדם עם וותק יכול להגיע למשכורת של כ-18,000 ש”ח ברוטו.
מידע נוסף על ניהול ידע
כיום, הליך קבלת החלטות נכונות הופך להיות יותר ויותר חשוב ודורש שליטה במידע הכולל. קורס ניהול ידע יקנה לכל בעל עסק או מנהל כלים וידע להנעת הארגון שהוא עומד בראשו. לסקירה ממשלתית בנושא ניהול ידע הכנסו לכאן.
לסיכום, כל מנהל או מועמד לתפקידי ניהול יודע שידע זה הכוח השולט היום בעולם. ניהול ידע נכון יכול להטיס גם את הארגון שלכם קדימה ולא משנה אם אתם בעלי עסק או שאתם מנכ”לים בחברה גדולה. אם אתם מתכוונים להמשיך ללימודים גבוהים בהמשך ייתכן ויכירו לכם בחלק מהקורסים כנקודות זכות. תוכלו גם לבחור באפיק מקצועי של מידענות ואז לקבל תעודת “מידען” ולעבוד בארגון גדול הזקוק למנהלי ידע.
למאגר עצום באנגלית בנושא ניהול ידע לחצו כאן.