קורס שינניות

שיניים בריאות עם שיננית

בדומה לסייעות רופאי שיניים, שיננית גם היא מהווה תמיכה פרא רפואית במערך הדנטלי הטיפולי. כדי להפוך להיות שיננית יש לעבור הסמכה מסודרת, ולסיים את הבחינות הדרושות לקבלת רישיון מטעם משרד הבריאות.

במדריך זה נעבור על התפקידים השונים של השיננית, ועל היתרונות של המקצוע. כמו כן נספק לכם מידע אודות התפקיד, פיתוח קריירה כשיננית, ומוסדות הלימוד המרכזיים ללימודי שיננות.

תפקידי השיננית

התפקיד העיקרי של השיננית הוא לדאוג שהשיניים של הלקוחות שלה יהיו נקיים ובריאים, ואת זאת היא משיגה על ידי ניקוי השן, וכן על ידי חינוך לצחצוח נכון. מלבד מטלות אלו, שיננית אחראית לנושאים הבאים:

מעבר על נתוני המתרפא. כיום לכל פציינט יש היסטוריה רפואית מתועדת שיש להתחשב בה. שיננית עוברת על נתונים אלו ומתחשבת בהם בבניית תוכנית ניקוי השן.

ביצוע בדיקת שיניים יסודית. השיננית איננה בודקת רק את השיניים, אלא גם את החניכיים, הלשון וכל חלל הפה.

המלצות אודות תזונה ועישון. שיננית אחראית על הסברה אודות השפעות רעות של שתיית קפה, עישון ושאר הרגלי תזונה ועיסוק מזיקים.

מניעת עששת. עששת היא המחלה הזיהומית החמורה והנפוצה ביותר, ולשיננית ישנה השפעה לא מבוטלת במניעתה, בין אם על ידי ניקוי השיניים או בהמלצות על תזונה ועל שימוש בעזרי ניקוי דנטליים.

צילומי נשך. כבר עברו הימים שבודקים את השיניים באמצעות העין. על ידי צילומי רנטגן אפשר להגיע בדיוק רב להחלטה אם ישנם חורים בשן ויש צורך בסתימה או טיפול שורש.

הסרת אבנית, כתמים ומשקעים. עם הזמן מצטברים בשיניים מצבורי אבנית, אשר השיננית מורידה באמצעות איזמלים או משייפים חשמליים.

מלבד מטלות מרכזיות אלו, שיננית רשאית להשתמש בחומרי הרדמה מקומית אשר מורחים בפה, להשתמש בחומרי הלבנת שיניים, תכשירי טיפול במחלות חניכיים, ציוד ליטוש שיניים והסרת תחבושות לאחר ניתוחי חניכיים. השיננית גם מבצעת הסברה מסודרת על רפואת שיניים מונעת במוסדות לימוד, בתי ספר, גנים ואוכלוסיות שונות.

  • Facebook
  • Twitter
  • email