רבים לא מבינים מה לומדים בקורס בישול וטבחות. קורס זה מדמה באופן מלא את הניהול של מסעדה ומלמד אתכם איך להכין מנות בישול כמו מקצוענים. בקורס שף מקצועי יסביר לכם בדיוק איך להתנהג כמו שף ואיך לבשל.
מה לומדים בקורס בישול וטבחות?
בישול פסטה
כל אחד יכול לבשל פסטה, נכון? ממש לא! פסטה טרייה וטעימה היא פסטה שהוכנה בבית. ההבדל בין פסטה שתעשו בעצמכם לפסטה קנויה זה הבדל של שמיים וארץ. הרכות, הטעם העשיר, אין מה להשוות. איטלקים כמעט ולא אוכלים פסטה שלא הכינו בעצמם. בקורס בישול וטבחות תגלו שמאוד קל לבשל פסטה ולהכין אותה בעצמכם. מבחינת רטבים לפסטה, אין על מה לדבר! כבר לא מספיק להכין רוטב עגבניות פשוט או קטשופ. בקורס טבחות תלמדו לשלב מרכיבים שונים, בשר, גבינות, פטריות או פסטו ביצירת רטבים כשרים, ומעולים. גם כאן המיקוד הוא על רטבים שכל אחד יכול להכין עם מצרכים פשוטים בקלות. אי אפשר לדבר איטלקית בלי לדעת להכין פסטה!
קינוחים
בין אם מדובר בפרופיטרולים, קרם ברולה, עוגת שוקולד או פרלינים, מה שבטוח הוא שבקורס בישול יהיה טעים. הכנת קינוחים כמו שצריך היא תהליך שדורש ריכוז ודיוק. בקורס בישול וטבחות שתרשמו אליו תכינו בעצמכם את הקינוח בהדרכת השף, וכמובן שאתם גם תאכלו אותו. קינוחים פופולריים יאפשרו לכם לאחר הקורס לארח אורחים שונים ולהרשים אותם בקינוחים מפתים.
אנטיפסטי ומנות ראשונות
בקורס בישול תלמדו גם להכין מנות ראשונות שיערבו לחיך שלכם. מתאבנים אלו עוזרים לפתוח את התיאבון, וכוללים לימוד של אפיית לחמים, הכנת אנטיפסטי ירקות, בצקים, סלטים ופסטות. אין צורך בנסיון קודם בתחום הבישול כדי להכין את המנות הראשונות הללו, משום שאלו מנות שיחסית קל להכין. מנות אלו לא ימלאו אתכם אך ישפרו את ההנאה מהאוכל ויהפכו את הארוחה כולה לעשירה יותר.
בשרים דגים ופירות ים
אי אפשר ללמוד קורס בישול וטבחות בלי ללמוד כיצד לצלות בשרים, דגים ופירות ים. לכשרים מביננו אפשר לבחור בקורס כשר אשר לא מלמד פירות ים. בהכנת הבשר תלמדו להכין מרינדה, שבתוכה יושב הבשר וצובר את כל הטעמים. לא תכינו יותר ברבקיו משום שתבינו את השיטות הטובות ביותר לצליית בשר. לגבי כמות הבשרים שמומלץ על ידי רופאים לאכול – את זה כבר תלמדו בקורס תזונה.
בחירת מסגרת לימודי בישול
אז החלטתם שבישול זה התחום בשבילכם? עכשיו אתם צריכים פשוט לבחור את המסלול המתאים ביותר בשבילכם. קורס בישול לרוב אורך בין חצי שנה עד שנה, קורס זה לרוב מיועד לאלו אשר רוצים ללמוד לבשל ולהתקצע בתחום ומוכנים להשקיע זמן רב ללמידה מעמיקה של רזי המקצוע.
מצד שני קיימים חוגי בישול, חוג בישול לרוב היא מסגרת שלרוב היא ארוכה יותר. בחוג בישול ניתן ללמוד ולהתמיד בלימודים וכן להמשיך להעשיר את הידע בבישול וללמוד כיצד לבשל דברים חדשים וכל פעם להכיר ולהכין מאכלים שונים ומקוריים.
בנוסף קיימים גם סדנאות בישול, סדנאת בישול לרוב היא המסגרת הכי פחות מחייבת, כלומר מסגרת זו כולל מספר מפגשים קטן שלרוב לומדים טכניקות שונות ומיומנויות וכן מתכונים שונים ומגוונים.
מיומנויות נרכשות בלימודי בישול
לימודי בישול לרוב רכזים מיומנויות שונות וטכניקות לבישול קל מהיר ואיכותי. כל קורס מכיל בתוכו מאפיינים שונים אשר יקנו לכם את המקצועיות והידע המקיף שתרכשו בקורס.
לימוד טכניקות שף
קורס בישול ילמד אתכן להשתמש בצורה מכונה בחומרי הגלם השונים. תלמדו על טכניקות העבודה ודרכי חיתוך, כיצד להשתמש בכלים הנכונים בצורה היעילה ביותר. כמו כן תלמדו שיטות בישול מקצועיים, שיטות מכירים השפים הגדולים בתחום הבישול.
תרגול מעשי
כל קורס בישול למעשה מאפשר למשתתפיו התנסות מעשית ברזי המקצוע ובטכניקות השונות. במהלך הקורס תלמדו כיצד להכין בעצמכם את המנות והמתכונים השונים ותבשלו מנות לדוגמה. דרך התרגול בכיתה וכן התרגול בבית תבטיחו לעצמכם את הרמה המקצועית וכן את הידע והניסיון שתצברו.
תרגול עבודה כשף
קורסי הבישול המקצועיים לרוב מאפשרים עבודה במסעדה. אלו אשר יבחרו בלימודי בישול מקצועיים יפגשו פנים מול פנים עם עבודת השף המקצועי. בקורסים מקצועיים אלו תוכלו לבצע תרחישים שונים של עבודה כשף במסעדה ותלמדו כיצד לבשל לכמויות גדולות של אנשים וכן נושאים כגון: השגת מצרכים נדירים, גיבוש תפריט, תזמון מנות וכן עיצוב המנה ודרך הגשתה לשולחן.
מתכונים מאולתרים
כל קורס בישול טוב יודע להקנות המימונויות והטכניוקות השונות לתלמידיו בכדי שיוכל אחר כך לבצע בעצמו וכן שיוכל להמציא וליצור על ידי מחשבה יצירתית והתבססות על העקרונות שנלמדו בכיתה, מנות ראווה טעימות ומעוררות תאבון. אם אתם מחפשים מתכונים מומלץ במיוחד לחפש באתר אולרספיז באנגלית, או באתר בצק אלים בעברית.
אתרים נוספים מומלצים בתחום: